Nieuw adresje voor hongerige Gentenaars: de Amerikaanse pizza van Mo

Mo El Mes verhuisde van Leuven naar Gent om een New York Pizza te openen. 

Mo El Mes verhuisde van Leuven naar Gent om een New York Pizza te openen. ©  David Van Hecke

Gent -

Aan Einde Were is een nieuw adresje geopend voor pizzaliefhebbers: ‘New York Pizza’. Het concept komt overgewaaid uit Nederland.

Arnout Cogen

Mo El Mes (26) is de uitbater van het filiaal op de hoek van Einde were en de Nieuwewandeling. De Leuvenaar studeerde bedrijfsmanagement en bouwde ervaring op in de horeca en eventsector.

Om het nieuwe filiaal van New York Pizza te openen, verhuisde hij speciaal naar Gent. “Gent is een beetje Leuven in het groot. Ik heb veel zin om in Gent te beginnen en vooral om hier onze craving fans te bedienen.”

De zaak aan Einde Were is het tweede filiaal van New York Pizza in ons land. Klanten hebben de keuze uit een heel gamma pizza’s en verschillende pizzabodems, zoals de speciale bloemkoolbodem.

 

 ©  David Van Hecke

De tip van Mo: de ‘buffalo chicken’, volgens hem de betere versie van de bekende barbecue chicken. Een krokante pizza met verse kip, drie soorten kaas - cheddar, mozzarella en Goudse kaas – huisgemaakte buffalo hotsauce en nog eens cheddar op de rand.

New York Pizza is niet het enige fastfoodrestaurant op het kruispunt. Frituur Einde Were en Bel Chicken huizen er ook, maar dat vindt El Mes niet erg: “Er is genoeg eten op tafel voor iedereen. We zijn goede buren, ik zie ze niet als concurrentie”, zegt hij.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent