Koppel verduistert ruim 800.000 euro bij werkgever

 

 ©  ss

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van twee jaar gevraagd tegen een man en vrouw die meer dan 800.000 euro hadden verduisterd bij het bedrijf waar de vrouw werkte. Beiden legden daarover tijdens het onderzoek bekentenissen af maar wezen elkaar aan als hoofdverantwoordelijke. Woensdag liet de man verstek gaan en stuurde alleen de vrouw een advocaat.

mtmBron: BELGA

De vrouw was via een uitzendkantoor aan de slag gegaan in de boekhoudafdeling van een leasemaatschappij. Daar stond ze onder meer in voor de betalingen aan de leveranciers van het bedrijf. In mei 2018 liet ze een factuur van meer dan 300.000 euro echter niet aan een leverancier betalen, maar aan een kennis. Die stortte dat bedrag meteen terug, maar nadien herhaalde de vrouw nog tweemaal dezelfde operatie. Facturen van 380.000 en 418.000 liet ze betalen, niet aan de desbetreffende leverancier, maar op de rekening van haar toenmalige partner.

“Beiden maakten met het geld grote sier, kochten een Porsche Macan en andere spullen, tot het bedrog aan het licht kwam”, zei het parket. “500.000 euro kon gerecupereerd worden en staat intussen op een rekening van het Centraal Orgaan voor de inbeslagneming en de Verbeurdverklaring (COIV), en 147.000 euro staat op een geblokkeerde rekening in Duitsland.”

Het parket eiste twee jaar cel tegen beide verdachten maar de advocaat van de vrouw vroeg om een duidelijk onderscheid te maken tussen beiden. “Ze heeft deze feiten gepleegd en heeft daar spijt van, maar was volledig in de macht van die toenmalige partner”, klonk het. “Dat was een toxische relatie waarbij hij steevast van haar profiteerde. Hij heeft haar verplicht verschillende abortussen te ondergaan en is zelfs veroordeeld omdat hij haar ontvoerd had. Ook tot deze feiten heeft hij haar gedwongen.”

Het vonnis valt op 24 november.

Nu in het nieuws