FBI: “Stoffelijke resten gevonden” tijdens zoektocht naar vermiste verloofde van Gabby Petito

© Het Nieuwsblad

In de zoektocht naar Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde Amerikaanse blogster Gabby Petito zijn stoffelijke resten nabij zijn rugzak en een notitieblok gevonden in een natuurreservaat in Florida. Dat bevestigde een woordvoerder van de FBI tijdens een persconferentie. Verder onderzoek moet uitsluitsel bieden.

mtm, adm, adb, gjsBron: CNN, belga

De ouders van Laundrie, Chris en Roberta Laundrie, vertelden de FBI en de lokale politie dinsdagavond dat ze woensdagochtend naar het Myakkatchee Creek Environmentel Park, niet ver van het huis van de familie in North Port, zouden gaan om hem te zoeken. De politie voegde zich woensdagochtend bij hen, zei advocaat van de familie Steven Berolino aan nieuwszender CNN.

Na een korte zoektocht naast een wandelpad waar Laundrie geregeld kwam, vonden de familie en de politie “enkele spullen” van hem, aldus Bertolino. Een team van de Sarasota County Medical Examiner met onder meer een lijkhond werd ter plaatse geroepen. Volgens NBC News werden er in de omgeving van de spullen ook menselijke resten gevonden. Meerdere media hebben het over “gedeeltelijke” resten.

Rugzak

Later op de dag bevestigde een woordvoerder van de FBI dat er wel degelijk “wat menselijke resten lijken te zijn” werden aangetroffen, nabij persoonlijke spullen zoals een rugzak en een notitieboekje van Brian Laundrie. Verdere forensische analyse is nodig. Nog volgens de FBI stond de plaats waar alles aangetroffen werd tot voor kort onder water.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Chris en Roberta Laundrie waren eerder vandaag in het reservaat toen menselijke resten en enkele bezittingen van Brian werden gevonden in een gebied waar ze de wetshandhaving aanvankelijk hadden geadviseerd dat Brian zich zou kunnen bevinden”, reageerde hun advocaat Bertolino. “Chris en Roberta zullen wachten op de forensische identificatie van de menselijke resten voordat ze verder commentaar geven.”

De vondst werd gedaan op een afstand van tussen de drie en vijf kilometer van de ingang van het park, zo stelde politiewoordvoerder Taylor nog, “of een wandeling van drie kwartier”.

De forensische onderzoeken kunnen enkele dagen duren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft een tijdelijk vliegverbod boven het park uitgevaardigd. Er mogen geen vliegtuigen, helikopters of drones vliegen boven het park.

De zaak-Petito

Gabby Petito, een 22-jarige influencer en vlogger, en haar vriend Brian Laundrie (23) vertrokken begin juli op roadtrip door de Verenigde Staten. De reis was bedoeld “om elkaar echt te leren kennen”, voor ze in het huwelijksbootje zouden stappen. Hoewel aanvankelijk alles vlot verliep, kreeg het koppel gaandeweg steeds vaker ruzie. En steeds heftiger. Op 12 augustus moest de politie zelfs eens tussenbeide komen.

LEES OOK. Op elke foto leek Gabby Petito dolgelukkig, maar één video toonde de waarheid (+)

Begin september vertrok Laundrie alleen naar huis, enkele dagen later werd Petito door haar ouders als vermist opgegeven. Eerst weigerde de jongeman mee te werken aan het onderzoek, sinds 13 september is hij zelf spoorloos. Enkele dagen later werd het levenloze lichaam van zijn vriendin aangetroffen in een beschermd natuurgebied in Wyoming. De jonge vrouw was duidelijk met geweld om het leven gebracht.

Er werd ook een grootschalige zoektocht op poten gezet naar Brian Laundrie, die als “person of interest” in de zaak werd beschouwd. De zoekacties richtten zich voornamelijk tot het Carlton Reserve, een bijna 10.000 hectare groot reservaat in Florida, en het nabijgelegen Myakkatchee Creek Environmentel Park.

LEES OOK. Arrestatiebevel uitgevaardigd voor verloofde van Gabby Petito (22), vlak voor haar verdwijning maakte hij ruzie op restaurant

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten