Ed Sheeran volgend jaar ook te zien in gebarentaal

Ed Sheeran geeft volgend jaar het eerste concert in het Londense Wembley Stadium waarbij ook gebarentaal zal worden voorzien voor doven en slechthorenden.  

Ed Sheeran geeft volgend jaar het eerste concert in het Londense Wembley Stadium waarbij ook gebarentaal zal worden voorzien voor doven en slechthorenden.  ©  AFP

Vanaf volgend jaar zullen alle concerten in het Britse Wembley Stadium voorzien worden van gebarentaal. In juni zal zanger Ed Sheeran de primeur krijgen.

Hoe ze het precies gaan doen, is nog niet duidelijk. Wel wil de organisatie achter het Londense Wembley Stadium laten weten dat ze ‘een inclusief stadion willen zijn waar iedereen van kan genieten’. Dus ook doven en slechthorenden, die vanaf volgend jaar concerten zullen kunnen volgen via gebarentaal.

Via welke methode ook, ze zal voor het eerst gebruikt worden tijdens een concert van Ed Sheeran (30). Vorige maand kondigde Sheeran na een adempauze een nieuwe rist concerten aan. In juli volgend jaar houdt hij halt in het Brusselse Koning Boudewijnstadion.(dewo)

Aangeboden door onze partners

Lees ook