Zorgen voor Romelu Lukaku: Rode Duivel geblesseerd vervangen bij Chelsea na harde tackle op de enkel

 

 ©  AP

Pech voor Romelu Lukaku. De Rode Duivel moest na nog geen halfuur vervangen worden tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Malmö.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Koningskoppel op komst bij Chelsea? “Geen probleem om met Romelu Lukaku en Erling Haaland samen te spelen”

‘Big Rom’ was nochtans goed gestart aan de wedstrijd. Hij was meteen gevaarlijk met een doelpoging en dwong in de 20ste minuut, bij een 1-0 voorsprong, een penalty af voor de Blues.

Die werd feilloos omgezet door Jorginho, maar meteen daarna moest Lukaku vervangen worden door Kai Havertz. De Zweedse tackle op zijn rechterenkel van Lasse Nielse bleek te pijnlijk te zijn geweest en hij moest na amper 23 minuten van het veld. De ernst van de blessure leek mee te vallen, want Lukaku was nog in staat om zelf naar de kant te wandelen.

Romelu Lukaku heeft een verstuikte rechterenkel opgelopen en zal daarmee enkele dagen aan de kant staan, bevestigde Chelsea-coach Thomas Tuchel na afloop. Ook Lukaku’s spitsbroeder Timo Werner moet geblesseerd het veld verlaten. “Ze zullen enkele dagen of enkele matchen out zijn”, zei Tuchel. “Of ik spijt heb dat ik met Lukaku ben gestart nadat ik had aangegeven dat hij wat vermoeid was? Nee. Als ik vooraf wist dat hij een blessure zou oplopen, had ik het niet gedaan. Maar hoe kon ik dat weten?”

 

 ©  REUTERS

“Het was belangrijk dat hij op het veld stond en hij begon heel sterk”, ging Tuchel verder. “Ik heb met hem gesproken over de situatie, hem verteld dat ik denk dat hij wat mentale vermoeidheid heeft. Maar hij is onze nummer 9 en onze referentie. We wilden onze aanval opbouwen met Mason Mount en Timo om hem heen en ik had het sterke geloof dat hij in een Champions League-wedstrijd de dingen kon omdraaien en doorslaggevend kon zijn en dat deed hij, want hij was supersterk in het begin. Zonder hem was het misschien geen 2-0 geworden. Dus ik heb er geen spijt van. Het is geen spierblessure of fysieke vermoeidheid.”

Bekijk hier de beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sterk begin

Big Rom zag de ideale kans om nog eens een doelpuntje mee te pikken aan zijn neus voorbijgaan. Het laatste doelpunt van Big Rom voor zijn club dateert nu al van 14 september, toen hij de Champions League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg besliste.

“We zijn nog aan het leren hoe Romelu de ruimte zoekt en hoe we hem het meest efficiënt kunnen gebruiken”, vertelde Tüchel op zijn persbabbel na de zuinige 0-1-winst in de Premier League tegen Brentford. “Wij moeten ons nog aanpassen aan hem en hij moet zich nog aanpassen aan het team.” Daar leken Lukaku en zijn ploegmaats in de eerste twintig minuten tegen Malmö dan toch nog maar weinig last van te hebben.

Hongerig als hij is, eiste Lukaku constant de bal op. Al na vijf minuten spelen bediende hij spitsbroeder Timo Werner uitstekend, maar de Duitser zette de bal van dichtbij onbegrijpelijk naast. Niet veel later was het Lukaku zelf die de Zweedse doelman voor het eerst aan het werk zette en dan was er na 23 minuten die uitgelokte penalty waarbij Lukaku - zoals we hem kennen - weer niet van de bal te zetten was. Het leek een kwestie van tijd vooraleer Lukaku de netten deed trillen, maar het waren zijn ploegmaats die gretig de weg naar doel vonden. Andreas Christensen opende de score, Jorginho zette twee strafschoppen om en ook Lukaku’s vervanger Kai Havertz pikte zijn doelpuntje mee: 4-0.

 

 ©  AP

 

 ©  Action Images via Reuters

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  REUTERS

 

 ©  Action Images via Reuters

 

 ©  REUTERS

 

 ©  Action Images via Reuters

Nu in het nieuws