Kenny De Ketele in beeld als bondscoach baanwielrennen

 ©  BELGA

Belgian Cycling is op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het baanwielrennen nadat werd beslist om het contract van Peter Pieters, dat eind dit jaar afloopt, niet te verlengen. Daarom zijn er al verkennende gesprekken geweest met Kenny De Ketele.

Werner Bourlez in Roubaix

De 36-jarige pistier, goed voor 12 EK-, 6 WK-medailles en 21 zeges in zesdaagsen, is bezig aan zijn laatste seizoen. Hij rijdt na het WK in Roubaix enkel nog twee zesdaagsen (Gent en Rotterdam). De Ketele werkte trouwens tijdens zijn carrière al twee jaar bij de bond, als coach van de jeugd. De week voor de Gentse Zesdaagse gaat hij ook een cursus Ploegleiderschap volgen bij de UCI in Aigle.

Belgian Cycling wil de tijd nemen om een keuze te maken en wil met veel kandidaten praten. Na het WK in Roubaix deze week is de eerste grote afspraak pas in april, wanneer de Nations League start. Onder meer ook de Belgische Australiër Matthew Gilmore, die in de ploegkoers met Etienne De Wilde in 1998 wereldkampioen werd en in 2000 zilver pakte op de Spelen, heeft zich kandidaat gesteld. Maar zijn kansen lijken klein. (bow)

Aangeboden door onze partners