Basisschool De Wondertuin in Wemmel schorst lessen na coronabesmettingen

 

De Nederlandstalige lagere school De Wondertuin in de Vlaams-Brabantse gemeente Wemmel is genoodzaakt de lessen donderdag en vrijdag op te schorten, omdat een leerkracht positief heeft getest op het coronavirus. Dat meldt het gemeentebestuur woensdagavond.

Bron: BELGA

De leerkracht in kwestie had voor de test nog een teamvergadering met de andere leerkrachten bijgewoond. Daarom is besloten om alle leerkrachten in de lagere school in quarantaine te plaatsen. De school kon daarop niet anders dan de lessen op te schorten.

De volgende twee dagen blijven zo ongeveer 450 leerlingen thuis. “Het is heel jammer, maar dat was de enige juiste beslissing. We hopen uiteraard dat de testresultaten van de andere leerkrachten negatief zullen zijn”, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste. “Als dat zo blijkt te zijn, kunnen de lessen eventueel vrijdag al opnieuw opstarten. Dat is nog afwachten.”

De ouders van de leerlingen zijn woensdagavond per sms op de hoogte gebracht. Enkele leerkrachten die niet aan de betreffende teamvergadering hadden deelgenomen, zorgen voor noodopvang op school. Tot nu toe is ook bekend dat één leerling een besmetting heeft opgelopen.

Nu in het nieuws