Vrouw (65) die in elkaar geslagen werd bij uit de hand gelopen burenruzie is overleden aan verwondingen

T.M. (links) en zijn zus A.M.  

T.M. (links) en zijn zus A.M.  

De 65-jarige vrouw die vorige week bij een uit de hand gelopen burenruzie in Kortrijk in elkaar geslagen werd, is overleden. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

gjs, mkm, djr

Caroline K. (65) werd op vrijdag 15 oktober ’s avonds afgeranseld voor de deur van haar flat in een appartementsgebouw in de Minister Tacklaan in Kortrijk. De 30-jarige A. M. uit Ieper, de zus van haar overbuur T. M. (25), sloeg en schopte haar tot ze buiten bewustzijn was. Daarna sleepten de twee de dame terug in haar woning, waar ze haar voor dood achterlieten. A.M. was op dat moment bezoek bij haar broer T.M.

LEES OOK. Vrouw (65) in levensgevaar na afranseling door zus van overbuur: “Dat had ik nooit gezien. Ze bleef maar schoppen en slaan”

Het was een getuige die de bewuste avond rond 21 uur de politiediensten belde nadat die tumult hoorde op de binnenkoer van het appartementencomplex in de buurt van het station. Bloedplassen op het gelijkvloers en op de eerste verdieping deden meteen het ergste vermoeden. Agenten troffen de 65-jarige vrouw in kritieke toestand aan in haar flat. Ze werd overgebracht naar het AZ Groeninge in Kortrijk. De vrouw zou onder andere een schedelbreuk hebben opgelopen. Daar is ze nu ook overleden.

Diefstal

A.M. werd afgelopen weekend voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging tot moord en diefstal “omdat er aanwijzingen zijn dat zij na de feiten ook de handtas van het slachtoffer heeft meegenomen”.

T.M. kende in het verleden al veel problemen, maar leek weer op het goede pad te zijn. Hij was vorig jaar uitverkoren om begeleid te worden via ‘Back on track’ van vzw Het Oranjehuis en BNP Paribas. Het project zorgde ervoor dat jongvolwassenen die dakloos zijn of dat dreigen te worden een huis kunnen huren.

Zo kwam M. in de Minister Tacklaan terecht. Na een jaar intense begeleiding ging alles goed met de jongeman. “Het is denk ik de eerste keer dat ik kan zeggen dat ik me ergens echt thuis voel. Ja, ik ben gelukkig”, getuigde hij daarover in onze krant. Niemand die begrijpt dat het nu zover is kunnen komen.

 

 ©  djr

Nu in het nieuws