Hoge beloning voor tip over vermiste kleuter Cleo in Australië

 

 ©  AFP

De Australische autoriteiten loven een beloning van één miljoen Australische dollar (ongeveer 645.000 euro) uit aan mensen die informatie kunnen geven die leidt naar de vermiste kleuter Cleo Smith. Het vierjarige meisje was afgelopen weekend op een kampeerterrein in het westen van Australië verdwenen. De politie vermoedt intussen dat ze ontvoerd is.

Bron: BELGA

Cleo kampeerde met de rest van het gezin op een afgelegen locatie op enkele tientallen kilometers van Carnarvon, bijna duizend kilometer ten noorden van Perth. Zaterdagochtend ontdekten de ouders dat de tent was opengemaakt en dat het meisje was verdwenen. De zoekacties hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Op een persconferentie deelt de politie nu mee dat er een beloning van één miljoen Australische dollar zal worden uitgekeerd aan de persoon die cruciale informatie aanlevert die leidt tot het terugvinden van het meisje. “Iemand in onze gemeenschap weet wat er met Cleo gebeurd is. Iemand heeft de kennis om ons te helpen. En nu zijn er een miljoen redenen om daarmee naar voren te komen”,  zo wordt politiecommissaris Col Blanch geciteerd door de Australische omroep ABC. 

“We hebben er goede hoop op dat we Cleo zullen terugvinden, maar we vrezen ernstig voor haar veiligheid”, verklaart hoofdinspecteur Rod Wilde.  

De politie gaat ervan uit dat het meisje ontvoerd werd. Inspecteur Jon Munday had eerder al verklaard dat de ritssluiting van de tent zich te hoog bevond, waardoor Cleo de tent niet zelf kon opmaken.

LEES OOK

Nu in het nieuws