Nog een nieuwe koffiebrander in Gent: waar moet je zijn voor versgebrande boontjes?

 

 ©  FVV

GENT -

Met een nieuwe installatie in koffiebar Full Circle Coffee, is Gent alweer een lokale koffiebrander rijker. De honger naar vers gebrande, kwalitatieve koffie lijkt voorlopig niet te stillen in de stad. “Hoe meer koffiebranderijen met elk hun eigen product, hoe toffer toch?”

Bert Staes

Daar staat hij dan te blinken, de Probat P3. De splinternieuwe koffiebrander is de blikvanger in Full Circle Coffee, een populaire koffiebar vlakbij het Sint-Annaplein. Zaakvoerder Ezra Feller (43) maakte een oude droom waar en is vorige maand begonnen met zijn eigen branderij.

Een koffiebranderijtje noemt hij het zelf. “Ik kan maar vijf kilogram bonen in één keer branden op de Probat. Dat is niet zo veel, maar genoeg om elke koffie hier in de zaak te maken met in huis gebrande boontjes. Ik verkoop ook zakjes, maar voorlopig enkel in de zaak of via de webshop.”

“De interesse voor goeie koffie in Gent neemt duidelijk toe, dat voel ik in mijn eigen zaak.” 

“De interesse voor goeie koffie in Gent neemt duidelijk toe, dat voel ik in mijn eigen zaak.” ©  fvv

Na jaren met koffiebonen te werken van andere branders, heeft Feller nu zijn eigen koffie. “Ik wou altijd al zelfbedruipend zijn. In steden zoals Berlijn, Portland en Kopenhagen heb je massa’s piepklein koffiebars die ook koffiebranderijen zijn. Iedereen werkt daar met zijn eigen product.”

“Dat is er ook zo fijn aan. Hoe meer branderijen hier in Gent hun eigen, unieke product maken, hoe toffer toch? De interesse voor goeie koffie neemt duidelijk toe, dat voel ik in mijn eigen zaak. Mensen zijn geïnteresseerd in filterkoffie en de verschillende smaken. Ze houden bij van waar hun koffie komt en hoe die smaakte. We verkopen nog steeds veel lattes en koffies met melk, maar het wordt hier steeds drukker aan het filterstation.”

Hier zijn tien adressen in Gent waar je lokaal gebrande koffie kan drinken of kopen

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent