Crisis voorbij: brandstofvoorraden in Britse tankstations weer op peil

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  ISOPIX

De brandstoffencrisis in Groot-Brittannië lijkt achter de rug. De brandstofvoorraden van de tankstations zitten weer op een normaal niveau, zo bericht de Britse omroep BBC donderdag. De opslagtanks van de Britse tankstations zijn gemiddeld voor 45 procent gevuld, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Energie. Dat is het hoogste niveau sinds mei. 

jvhBron: BELGA

Enkele weken geleden stonden heel wat tankstations droog. Britten begonnen massaal brandstof te hamsteren, na berichten over leveringsproblemen. Die hadden niet te maken met een tekort aan brandstoffen, maar wel met een tekort aan chauffeurs om de tankstations te bevoorraden. Eind september zakten de brandstofvoorraden in de tankstations tot gemiddeld 15 procent. 

De Britse regering zette onder meer militairen in om brandstof rond te voeren. Vooral rond Londen en in het zuidoosten van Engeland duurde het een tijd om de voorraden weer op peil te krijgen. 

Er zijn naar schatting 100.000 vrachtwagenchauffeurs te weinig in het Verenigd Koninkrijk. De regering kondigde onder meer tijdelijke visa aan voor 5.000 buitenlandse chauffeurs.

LEES OOK

Nu in het nieuws