Wielrennen Beloften 

Arno Debeir zet punt achter wielerloopbaan

Arno Debeir (rechts) in het truitje van Basso Team Flanders. 

Arno Debeir (rechts) in het truitje van Basso Team Flanders. © Marc Van Hecke

Arno Debeir stopt met koersen. De 22-jarige Torhoutenaar haalde een degelijk niveau, maar een profcontract afdwingen in coronatijden zat er niet in.

Arno Debeir was een verdienstelijke veldrijder. Toen hij merkte dat hij omwille van zijn beperkte techniek geen wereldtopper kon worden, koos hij eind 2019 resoluut voor een loopbaan op de weg. Bij het team van de Anzegemse manager/ploegleider Rudy Vandenheede wilde hij zich omscholen tot een goede klimmer en ronderenner. Maar 2020 werd een compleet rampjaar. Door corona en een armbreuk kon hij slechts een handvol koersen afwerken.

Ook dit seizoen duurde het door de pandemie lang vooraleer de beloften volop aan de slag konden. Debeir presteerde onder meer in de Vuelta a Castello naar behoren. De renner van Basso Team Flanders werd er zesde in de eindstand. In de vermaarde Ronde van Aosta was hij goed voor de 37ste plaats en de Ronde de l’Isard sloot hij als 40ste af. Voortreffelijke resultaten, maar ze volstonden niet om profploegleiders te overtuigen, zo blijkt nu. (tvm)

Nu in het nieuws