Dertig maanden cel voor man uit Kortenberg die stiefdochter aanrandde en stiefkinderen lijfstraffen gaf

Themabeeld 

Themabeeld ©  ANP

De Leuvense correctionele rechtbank heeft een man uit Kortenberg veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf voor  het misbruiken van zijn minderjarige stiefdochter. Daarnaast werden zowel hij als zijn voormalige partner, de moeder van de slachtoffers, schuldig bevonden aan slagen en verwondingen en verwaarlozing van de kinderen. De moeder kreeg twintig maanden cel met uitstel.

jvhBron: BELGA

De feiten van aanranding van de eerbaarheid vonden plaats in de zomer van 2017. Die zomer moesten de kinderen de rug van stiefvader Matthias D.L. masseren wegens rugklachten. Bij zijn stiefdochter, die toen minderjarig maar ouder dan 16 was, ging de beklaagde dan minstens één keer over tot masturberen en aanraken van haar borsten. 

De twee kinderen leefden toen al enkele jaren in een problematische thuissituatie die werd opgevolgd door zowel het CLB als het Vertrouwenscentrum Kindermisbruik. Er werd vastgesteld dat de minderjarige slachtoffers vaak zonder eten naar school gingen, geen verse kleren droegen en een sterke geur hadden. De twee moesten ook voor hun drie halfbroers en -zussen zorgen, aangezien hun moeder Silvia W. ‘s nachts werkte en stiefvader D.L. niets deed in het huishouden.

Daarbij waren beide kinderen ook slachtoffer van fysiek en psychisch geweld van Matthias D.L.. Die zou hen geslagen hebben of verplicht hebben tot koude douches of push-ups wanneer ze iets fout hadden gedaan. Hun moeder, die regelmatig getuige was van de straffen, deed niets om ze te stoppen en sloeg hen af en toe ook.

Matthias D.L. werd bij verstek veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf en werd ook voor vijf jaar uit de rechten ontzet. Silvia W. ontkende de misdrijven gepleegd te hebben en was dus voor de vrijspraak gegaan. Zij kreeg 20 maanden cel met uitstel.

Nu in het nieuws