Nog niet eens gelanceerd, en al gehackt: het nieuwe sociale mediaplatform van Donald Trump

 

 ©  AFP

Het nieuwe sociale mediaplatform ‘Truth Social’ van voormalig Amerikaans president Donald Trump is niet eens officieel gelanceerd, maar het is al wel gehackt. Een bètaversie van ‘Truth Social’ werd donderdag online geplaatst, en enkele uren later konden hackers al triomfantelijk melden op Twitter dat ze erin geslaagd waren om de accounts ‘donaldtrump’ en ’mikepence’ (voor voormalige vicepresident Mike Pence) over te nemen.

jvhBron: The Guardian

Trump kondigde woensdag de lancering aan van een nieuw medianetwerk – de Trump Media and Technology Group of TMTG. Daarvan maakt ook een nieuw sociale mediaplatform genaamd ‘Truth Social’ deel uit, om zo “op te komen tegen de tirannie van Big Tech”, aldus Trump. De voormalige president van de VS werd na de bestorming van het Capitool op 6 januari verbannen van sociale media als Twitter en Facebook.

LEES OOK. Trump probeert op allerlei manieren zijn online miljoenenpubliek terug te vinden en doet nu nieuwe poging met eigen sociaal netwerk (+)

Maar het duurde dus niet lang na de lancering van de bètaversie alvorens hackers het nieuwe platform al konden kraken. De hacker die het account ‘donaldjtrump’ kraakte, maakte meteen duidelijk wat hij vond van de ex-president door een beeld van het achterste van een varken op zijn account te plaatsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bètaversie werd na enkele uren alweer offline gehaald. ‘Truth Social’ zou volgend jaar officieel gelanceerd worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten