Vijftienjarige jongen wordt verdacht van man onder tram duwen in Den Haag

Themabeeld 

Themabeeld ©  Foto Rias Immink

Een vijftienjarige jongen uit Den Haag die eerder deze week is aangehouden vanwege het dodelijke tramincident in de administratieve hoofdstad van Nederland wordt verdacht van doodslag. Volgens het Openbaar Ministerie komt “op dit moment uit het onderzoek naar voren” dat hij het slachtoffer heeft geduwd. De 39-jarige man uit Polen viel daarna en kwam onder een tram terecht.

jvhBron: BELGA

De jongen verschijnt vrijdag voor de onderzoeksrechter. Die besluit of zijn voorarrest wordt verlengd. De twee andere tieners uit Den Haag die werden aangehouden, een jongen van 15 en een man van 18, zijn donderdag vrijgelaten en worden niet langer verdacht van “het veroorzaken van een dodelijk incident”. Het OM verdenkt ze er wel van een hulpbehoevende te hebben verlaten.

Het dodelijke ongeval vond maandagavond plaats. Het slachtoffer, dat geen vaste woon- of verblijfplaats had, had de jongens meerdere keren opgezocht, stelt het OM. De vijftienjarige verdachte duwde de man uiteindelijk en moet volgens de instantie geweten hebben dat de tram er toen aan kwam. “Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard.”

Een van de twee vijftienjarigen meldde zich diezelfde avond nog bij de politie. De andere tiener en de man van 18 deden datzelfde de ochtend daarop. Of de van doodslag verdachte jongen zich maandagavond of op dinsdag meldde, is niet bekendgemaakt.

LEES OOK

Nu in het nieuws