Grootste triceratops ooit geveild voor 6,6 miljoen euro

 

 ©  EPA-EFE

Het skelet van ‘Big John’, de grootste triceratops ooit gevonden, is donderdag in Parijs geveild voor 6,6 miljoen euro. De nieuwe eigenaar is een Amerikaan die in de Franse hoofdstad woont. Het bedrag vestigt een nieuw Europees record waarvoor een dinosaurusfossiel is verkocht. Dat zegt het veilinghuis.

jvhBron: BELGA

Het 66 miljoen jaar oude skelet is voor 60 procent volledig en werd in 2014 gevonden in de Amerikaanse staat South Dakota. ‘Big John’ werd aanvankelijk geschat tussen 1,2 en 1,5 miljoen euro, maar het bedrag liep tijdens het bieden stevig op. “Deze prijs had ik nooit verwacht”, zegt veilingmeester Alexandre Giquello. Het duurste skelet van een dinosaurus dat ooit werd verkocht, is van een Tyrannosaurus, waarvoor de bieder maar liefst 31,8 miljoen dollar neertelde.

De vertegenwoordiger van de nieuwe eigenaar maakte op de veiling duidelijk dat het skelet terug naar het land van herkomst, de Verenigde Staten, zal worden gebracht. Mogelijk zal het skelet dan worden gedoneerd of uitgeleend aan een museum, zeggen de veilingmeesters.

De verkoop vond plaats in het Drouot hotel tijdens de jaarlijkse Naturaliaveiling. De veiling, georganiseerd door veilinghuis Binoche en Giquello, trekt elk jaar rijke verzamelaars met een passie voor indrukwekkende natuurvondsten.

 

 ©  EPA-EFE

LEES OOK

Nu in het nieuws