Honden raken ingesloten door lava op La Palma, maar worden gered door onbekend team

Onbekenden hebben op het Canarische eiland La Palma meerdere honden gered die bij een vulkaanuitbarsting door lavastromen waren ingesloten. De zes dieren hadden eigenlijk met een drone en een vangnet moeten worden bevrijd. Ze zaten vast in een leeg waterbassin.

jvhBron: BELGA

Het Spaanse bedrijf Aerocámaras, dat al dagen bezig was met het voorbereiden van de redding van de honden, constateerde dat de viervoeters waren verdwenen. Een mediaportaal op La Palma publiceerde een video waarin een spandoek te zien is met de tekst: “Sterkte La Palma, met de honden gaat het goed, A Team.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is nog niet duidelijk wie de honden uit hun hachelijke situatie heeft bevrijd, melden Spaanse media. Volgens Aerocámaras is de lava in het gebied van de watertank nog steeds ongeveer 160 graden heet. Op de video zijn voetafdrukken van mensen te zien in de as waar de honden waren. De dieren hadden dagenlang water en voedsel gekregen via drones.

LEES OOK

Nu in het nieuws