77-jarige acteur beleeft grote doorbraak met Squid Game: “Beroemd zijn is zwaar werk”

 

 ©  netflix

De Zuid-Koreaanse acteur O Yeong-su beleeft dezer dagen zijn grote doorbraak met ‘Squid Game’, de hitserie op Netflix. Maar de 77-jarige beleeft zijn plotse roem met de nodige afstand.

jvhBron: Daily Mail

Yeong-su veroverde de harten van vele miljoenen kijkers als de ouderdomsdeken en underdog in de reeks over een dodelijk spel waarbij de winnaar schatrijk kan worden. Maar voor de 77-jarige is de faam op zijn gevorderde leeftijd wel een verrassing. “Zoveel mensen proberen me te contacteren dat ik mijn dochter heb moeten inschakelen om alles in goede banen te leiden. Maar het doet me plezier, ik wandel op wolkjes. Maar ik moet nu wel opletten met hoe ik me gedraag in het openbaar. Beroemd zijn is zwaar werk”.

Yeong-su begon met acteren in 1963, maar beleeft pas na zes decennia zijn grote doorbraak. “Maar ik heb geen grote ambities meer. Ik heb een mooi leven geleid, nu wil ik vooral dingen doorgeven aan de jongere generaties. Bekijk het zo: als je jong bent en tijdens een bergwandeling een mooie bloem opmerkt, dan pluk je die voor jezelf. Maar als je zo oud bent als ik, dan laat je die bloem staan voor anderen. Zo is het ook met het leven.”

‘Squid Game’ is momenteel de populairste serie op Netflix, met 142 miljoen kijkers in de eerste maand sinds de release.

LEES OOK