Dit moet het kleurrijkste restaurant van Gent zijn: “Een happy en ongedwongen Italiaans sfeertje”

 

 ©  fvv

Gent -

In het vroegere pand van Franco-Belge in de Belfortstraat opende deze week een nieuw Italiaans restaurant, Gigi. Wie er binnenstapt komt ogen te kort. “Traditionele Italiaanse keuken gemaakt door echte Italianen én dat in een ongedwongen extravert interieur”, zegt zaakvoerder Willem Deketelaere.

Simon Dekaezemaker

Rode imposante beelden in een kleurrijk decor, spiegels op het plafond en een ruimte enkel ingericht met tapijten vol citroenen. Oranje en roosachtige barkrukken staan naast de toog én geven je inkijk op de keuken waar een echte Napolitaanse pizzaoven staat. Dat is het nieuwe restaurant Gigi.

“Bij ons krijg je traditionele Italiaanse keuken in een extravert decor”, zegt één van de zaakvoerders Willem Deketelaere (29). Op de menu antipasti, pizza en pasta aan democratische prijzen én dan nog eens bereid door echte Italiaanse koks. De bar staat vol lekkere Italiaanse dranken.

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

In het pand zat 25 jaar lang drogisterijketen Franco Belge, maar vorig jaar sloten Marc Ogiers en zijn vrouw Huguette de deuren. Samen met William Verhaeghe (28) zag Deketelaere een kans om een nieuw en uniek concept te lanceren.

“Door corona kregen we de kans om onze tijd te nemen om het plaatje volledig af te maken”, zegt Willem. “We willen mensen ontvangen in een happy en ongedwongen Italiaans sfeertje. Je voelt je als het ware in Italië op vakantie, maar dan in de buurt van de Vlasmarkt en Vrijdagmarkt.”

De twee Gentse ondernemers zitten ook achter het restaurant Bicho Malo vlakbij in de Serpentstraat met Mexicaanse en Venezolaanse keuken. “En we zitten nog vol ideeën”, zegt Willem. “Als de tijd rijp is en we het ideale pand vinden, zullen we zeker nog een nieuw concept oprichten.”

www.gigi6161.be

 

 ©  fvv

Zaakvoerders Willem Deketelaere (links) en William Verhaeghe (rechts) zitten ook achter het restaurant Bicho Malo.

Zaakvoerders Willem Deketelaere (links) en William Verhaeghe (rechts) zitten ook achter het restaurant Bicho Malo. ©  fvv

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent