Nieuw in ‘Belgium’s got talent’: de ‘groeps-buzzer’

Een extra kans voor de kandidaten in ‘Belgium’s got talent’, maar dan moeten de vier juryleden wel samen drukken. 

Een extra kans voor de kandidaten in ‘Belgium’s got talent’, maar dan moeten de vier juryleden wel samen drukken. ©  vtm

Eén act uit de komende vier studioshows van Belgium’s got talent mag meteen door naar de grote finale. De juryleden mogen voor het eerst in de geschiedenis van de talentenjacht een groeps-Golden Buzzer uitdelen.

Tom Vets

De audities zijn achter de rug. Na zeven spectaculaire auditieweken zijn de 32 talenten bekend die doorstoten naar de studioshows. Per aflevering treden er acht kandidaten op, enkel de twee besten stoten door naar de grote finale van vrijdag 19 november. Maar voor het eerst in de geschiedenis is er nog een extra een reddingsboei. Juryleden An Lemmens, Davy Parmentier, Ruth Beeckmans en Bart Peeters mogen een gezamenlijke Golden Buzzer van de jury uitdelen tijdens de studioshows. Er is echter een ‘maar’... “Er geldt een belangrijke voorwaarde: voor zo’n grote beslissing moeten jullie unaniem zijn. Dus enkel en alleen als jullie alle vier de handen boven de Golden Buzzer houden, mogen jullie hem geven”, aldus Koen Wauters en Laura Tesoro. De nieuwe wending belooft de spanning dus ten goede te komen.

Eén finalist wordt meteen op het einde van elke show aangeduid door de jury, de andere bepalen de kijkers thuis. Zij kunnen aan het einde van elke show en na de aflevering stemmen op hun favoriete act.

We vergissen ons overigens niet als we zeggen dat er nog slechts 32 kandidaten in de running zijn. Heel wat acts die de voorbije weken vier ja’s kregen van de juryleden zien we niet meer terug. Meer dan ooit bleken er veel te veel acts doorgelaten te zijn, waardoor een extra schifting nodig was. Zien we vanavond alvast wel terug: de Antwerpse danscoach Samuel, die het opneemt tegen zijn breakdancende leerlingen Mini-Droids, Golden Buzzer TNT crew, showqueen Sally Monella, doggydancer Amber en haar Border Collie Nymeria, een Queen tribute band en de mentalisten van Mindgames, die vorige week iemand uit het publiek nog gelukkig maakten met 1.390 euro.

Belgium’s got talent, VTM , 20.40 uur

LEES OOK