Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuis

 

 ©  AFP

De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben.

Bron: BELGA

“Na medisch advies om een paar dagen te rusten, is de koningin woensdagmiddag naar het ziekenhuis gegaan voor een aantal voorbereidende onderzoeken”, aldus een woordvoerder van Buckingham Palace. “Ze keerde vandaag (donderdag red.) rond de middag terug naar Windsor Castle; ze is nog steeds goedgeluimd.” Ze zou zelfs wat gewerkt hebben aan haar schrijftafel.

Nieuwsagentschap PA meldt, op basis van bronnen binnen Buckingham Palace, dat de koningin in het private Koning Edward VII-ziekenhuis door specialisten is onderzocht. Ze zou er de nacht “om praktische redenen” doorgebracht hebben.

LEES OOK. De Queen (95) weigert prijs voor ‘Oudje van het jaar’, omdat ze vindt dat ze niet aan de criteria voldoet

Eerder was al bekend geraakt dat de Britse monarch een trip naar Noord-Ierland “met tegenzin” had afgezegd op aanraden van haar adviseurs. Er was haar rust voorgeschreven, zei een bron binnen het paleis.

Woensdag had de Queen nog twee videomeetings gehad met zowel de Japanse als de Europese ambassadeur. De voorbije dagen bezocht ze meerdere evenementen, zoals de Global Investment Summit in Windsor Castle op dinsdagavond. Maandag had ze een virtueel onderhoud met de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland en afgelopen weekend woonde ze de paardenrennen in Ascot bij.

De voorbije weken circuleerden geruchten over de gezondheidstoestand van de Queen. Ze was twee keer met een wandelstok verschenen. Een twintigtal jaar geleden was dat ook al eens gebeurd, maar toen herstelde ze van een knieoperatie.

adm, adb

Nu in het nieuws