5 miljoen euro voor betere arbeidsvoorwaarden in de zorg

 

 ©  BELGA

De Vlaamse regering trekt 5 miljoen euro uit voor betere arbeidsvoorwaarden in de Vlaamse revalidatievoorzieningen, de psychiatrische verzorgingstehuizen, de initiatieven voor beschut wonen en de palliatieve zorg. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het gaat om een maatregel in uitvoering van het sociaal akkoord VIA 6.

mtmBron: BELGA

1,9 miljoen euro gaat naar de Vlaamse revalidatievoorzieningen. Met deze middelen zal bijkomend personeel aangeworven worden in onder meer voor de verslavingszorgcentra, de psychosociale revalidatievoorzieningen en de centra voor ambulante revalidatie.

2,3 miljoen euro gaat naar de psychiatrische verzorgingstehuizen om er de zorgequipe te versterken. Het kan dan gaan om meer psychologische ondersteuning, aanwerven van logistiek personeel of meer personeel in de ochtend- of avonduren.

650.000 euro gaat naar de initiatieven voor beschut wonen. Daarnaast gaat er 77.000 euro naar de multidisciplinaire begeleidingsequipes (MBE) palliatieve verzorging, die daarmee een extra personeelslid voorzien bij de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen. 

De voorzieningen bepalen zelf de invulling van de bijkomende personeelsleden.

LEES OOK

Nu in het nieuws