Real Madrid-spits Karim Benzema kent op 24 november uitspraak in sekstape-affaire

Karim Benzema 

Karim Benzema ©  AP

De Franse topvoetballer Karim Benzema weet op 24 november of hij al dan niet schuldig wordt bevonden aan medeplichtigheid bij een poging om collega-voetballer Mathieu Valbuena af te persen. Dat heeft de rechtbank in Versailles vrijdag meegedeeld.

jvhBron: BELGA

De spits van Real Madrid zou zijn voormalige teamgenoot bij de Franse nationale ploeg hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die ermee dreigden een sekstape van Valbuena te verspreiden. Valbuena moest naar verluidt 150.000 euro aan een vriend van Benzema betalen om te voorkomen dat de beelden openbaar werden gemaakt.

LEES OOK. Afperser of hulpverlener in sekstape-affaire? Eén woordje aan de telefoon kan Benzema nu zijn carrière kosten (+)

Het openbaar ministerie eist voor Benzema een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 75.000 euro. Voor de vier andere verdachten werden straffen gevraagd van achttien maanden voorwaardelijk tot vier jaar effectief. De rechtbank zal zich op 24 november uitspreken over de zaak.

LEES OOK

Nu in het nieuws