Michael Vanthourenhout beslist pas zaterdag over Wereldbeker Zonhoven, waar Ceylin del Carmen Alvarado herneemt

 

 ©  BELGA

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) trok vrijdagmiddag opnieuw naar het Gentse Universitaire Ziekenhuis voor verdere onderzoek van zijn maagprobleem.

hc

De slokdarm bleek volledig ontstoken. De dokters zoeken nu uit wat de oorzaak is van de problemen waarmee Michael Vanthourenhout sinds donderdag ineens sukkelt. Hij wordt binnen zes weken daar opnieuw verwacht. Tegen dan hoopt hij uitsluitsel te hebben over de problematiek zelf.

“Ik probeer zaterdag een bostraining. De dokters zegden me dat indien ik me goed voel dat ik zondag mag starten. Al heb ik natuurlijk nu na mijn terugkeer uit Amerika enkele dagen training verloren.”

Michael Vanthourenhout heeft redenen om naar de vierde manche van de Wereldbeker te trekken, want na de Amerikaanse campagne staat hij momenteel derde in de tussenstand van het belangrijkste regelmatigheidscriterium in het veld.

 

 ©  photo Marc Van Hecke

Rentree Alvarado

Goed nieuws is er wel van Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse ex-wereldkampioene van Alpecin-Fenix maakt haar rentree zondag in Zonhoven. Ze stond eerst ook op de deelnemerslijst van zaterdag, maar er is door het medisch en performance management van de ploeg beslist dat het bij zondag blijft. “De verstoorde bloedwaarden zijn genormaliseerd en de training van de voorbije drie weken verliep volgens plan. Na Zonhoven volgt een nieuwe evaluatie en wordt het traject van de volgende weken bepaald”, meldt haar werkgever.

Tot nog toe reed de Nederlandse alleen einde september in Bredene waar ze een teleurstellende negende plaats liet optekenen en daarna duidelijk werd dat er iets fout zat.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten