Drie bedrijven gaan commercieel ruimtestation bouwen

Het Internationaal Ruimtestation ISS 

Het Internationaal Ruimtestation ISS ©  EPA-EFE

‘s Werelds grootste leverancier van commerciële ruimtediensten Nanoracks, meerderheidsaandeelhouder Voyager Space en defensieconcern Lockheed Martin slaan de handen in elkaar om tegen 2027 een commercieel ruimtestation te bouwen. Dat kondigen de bedrijven vrijdag aan. Het ruimtestation, dat de naam Starlab zal krijgen, moet plaats bieden aan vier astronauten en zal dienen om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

jvhBron: BELGA

“Sinds haar oprichting heeft Nanoracks ernaar gestreefd een privéruimtestation te bezitten en te exploiteren om zo de markt vrij te maken”, verklaart CEO Jeffrey Manber. “Nanoracks is dan ook verheugd om samen te werken met NASA om Starlab op poten te zetten.”

De NASA kondigde recent het CLD-project (Commercial Low-Earh Orbit Destination) aan, waarmee het de ontwikkeling van privéruimtestations wil ondersteunen, nu het Internationaal Ruimtestation ISS het einde van zijn levensduur nadert. Naast wetenschappelijk onderzoek zal Starlab ook beschikbaar zijn voor ruimtetoerisme en “andere commerciële en professionele activiteiten”, klinkt het.

LEES OOK

Nu in het nieuws