Afscheidnemende Kenny De Ketele droomde even van regenboogtrui in WK-puntenkoers: “Al heel mijn leven stuit ik op aliens”

 ©  ISOPIX

Kenny De Ketele was op zijn 36ste ijzersterk op de puntenrit op het WK in Roubaix. Zilver na een ferme strijd met Benjamin Thomas. Zondag wacht in zijn laatste race op internationaal niveau nog de ploegkoers. “Dit noemen ze afscheid nemen op een hoogtepunt.”

Werner Bourlez in Roubaix

LEES OOK. Wat een afscheid! Kenny De Ketele pakt WK-zilver in puntenrit en gaat zondag voor goud

“Ik weet niet of ik ooit al beter heb gereden. Alles lukte, ik had een fantastisch gevoel en de rest kon alleen maar kijken naar mijn duel met Benjamin Thomas”, aldus De Ketele. “Dat was een nadeel voor mij, dat het een strijd was van man tot man. In de sprint kon ik enkel zijn wiel houden, hij is een klasse apart. Je moet dat ondergaan. Ik had een mooie voorsprong maar zag die beetje bij beetje slinken. Ik stond er machteloos tegen. Ik probeerde mensen te laten rijden, zodat de punten zouden weg zijn, maar ik begon wantrouwen te krijgen. Maar Thomas ging toch alles gedaan hebben om mij in te halen, zilver was echt het maximum. Benjamin Thomas is een van de beste renners die we ooit gezien hebben op de piste. Hij is de sterkste en de rapste. Hij is een mix van legendes als Cameron Meyer en Juan Llaneras en andere specialisten. En hij is katterap. Al heel mijn leven stuit ik op aliens als Meyer en Thomas. Meer kan ik niet doen.”

De Ketele dacht wel even aan een wereldtitel. “Halfweg zag ik mij al in die regenboogtrui staan op het podium, maar meer kon ik niet doen. Voor mijn laatste WK-puntenkoers had ik vooraf getekend voor het podium. Ik sluit sowieso af als nummer één van de wereld in zowel punten- als ploegkoers. Als ze spreken van stoppen op een hoogtepunt, ik denk niet dat ik meer kan doen.”

 ©  AP

Toch wel: zondag wel die wereldtitel pakken met Robbe Ghys in de ploegkoers. Het zou zijn tweede zijn, na die van 2012 met Gijs Van Hoecke. “Ja, ik heb alle vertrouwen in Robbe. Hij zal top zijn en is zeer gebeten om ook iets te tonen. Toen hij mij op het EK op het podium zag staan met Lindsay De Vylder (ze pakten zilver, red.) had hij een positieve honger. Hij wil in mijn laatste race ook op het podium staan met mij. Liefst helemaal bovenaan. We komen dezelfde mannen tegen, dus we gaan ervoor.”

Maar eerst recupereren. “Ach dat is geen probleem. Geef mij vijf minuten en ik kan weer de fiets op.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt