Woning onbewoonbaar na brand in Sint-Pieters-Woluwe

Themabeeld 

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In Sint-Pieters-Woluwe heeft vrijdagavond een brand gewoed in een eengezinswoning op de Grootveldlaan. Daarbij raakte één persoon lichtgewond. Door de brand is de woning zwaar beschadigd en tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

jvhBron: BELGA

De Brusselse brandweer werd omstreeks 18 uur verwittigd van de brand en stuurde meteen twee hulpcolonnes uit, een vanuit de hoofdkazerne aan de Helihavenlaan en een vanuit een vooruitgeschoven post. De hulpcolonne die uit de Helihavenlaan was vertrokken, kwam klem te zitten in het verkeer en de omleidingen in het centrum, maar de tweede colonne raakte wel ter plaatse.

Daar bleek dat het vuur zich al verspreidde naar de garagepoort en de gevel van de woning. De bewoners hadden het pand intussen al veilig kunnen verlaten, al had één van hen wel rook ingeademd. Die persoon werd ter plaatse verzorgd, terwijl de brandweer de vlammen bluste.

De woning heeft door de brand heel wat schade opgelopen en de brandweer heeft de gas- en elektriciteitstoevoer afgesneden, zodat het pand tijdelijk onbewoonbaar is. Burgemeester Benoît Cerexhe van Sint-Pieters-Woluwe kwam persoonlijk poolshoogte nemen en zorgde voor opvang voor het getroffen gezin. De gemeentediensten werden ook ingeschakeld om de beschadigde ramen en garagepoort af te sluiten zodat niemand de woning kan binnendringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten