Vrachtwagenchauffeur valt in slaap en beukt rij bomen omver

De vrachtwagen belandde in de gracht.

De vrachtwagen belandde in de gracht. © lvw

Tielt -

Een vrachtwagenchauffeur belandde zaterdag in de gracht naast de Ruiseleedsesteenweg. De trucker viel hoogstwaarschijnlijk in slaap en reed vier bomen omver toen hij van de rijweg afdwaalde. De man kwam er met lichte verwondingen vanaf, zijn vrachtwagen liep heel wat schade op.

Levi Verbauwhede

Het ongeval gebeurde op de Ruiseleedsesteenweg tussen het kruispunt van de Ring en de Galgenveldstraat. Iets voor 5.30 uur zaterdagochtend week een Turkse vrachtwagenchauffeur af van de rechterrijstrook. De trucker, die uit de richting van Aalter kwam, zwalpte over de rijbaan en reed vier bomen omver. Nadien kwam hij tot stilstand in de gracht naast het fietspad.

De hulpdiensten dachten dat de man gekneld zat in het voertuig maar konden hem vrij gemakkelijk bevrijden uit zijn cabine, zonder knippen of zagen. Hij werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagen liep grote schade op, vooral door de botsing met meerdere bomen. (Lees verder onder de foto)

De schade aan de voorkant is groot, na de botsing met vier bomen.

De schade aan de voorkant is groot, na de botsing met vier bomen. © lvw

In slaap gevallen

De trucker viel hoogstwaarschijnlijk in slaap achter het stuur. Een oplettende bestuurder zag de vrachtwagen lichtjes heen en weer zwalpen en plots naar rechts afdwalen. Lieven Rijckaert, postoverste van de brandweer Tielt, bevestigt dat er geen andere voertuigen betrokken waren bij het ongeval.

“Er lagen weinig brokstukken op de weg, we hebben vooral stukken van bomen moeten wegbrengen”, vertelt Rijckaert. “Om de takeldienst haar werk te laten doen, heeft de brandweer verschillende takken en stammen afgezaagd die onder de vrachtwagen vastzaten.”

De chauffeur werkte voor een transportbedrijf die als partner samenwerkt met de koerierdienst PostNL. Zijn vrachtwagen was voor ongeveer een derde gevuld met pakjes. De Ruiseleedsesteenweg was plaatselijk afgesloten, het verkeer moest omrijden via de Galgenveldstraat. Rond 7 uur werd de trekker weggetakeld en de rijbaan vrijgemaakt voor het doorgaand verkeer.

De vrachtwagen zat uiteindelijk vast tussen boomstammen en takken.

De vrachtwagen zat uiteindelijk vast tussen boomstammen en takken. © lvw

Nu in het nieuws