Taiwan opgeschrikt door krachtige aardbeving met magnitude van 6,5

 

 ©  Shutterstock

Taiwan is zondag opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Volgens de meteorologische dienst van het Aziatische eiland nabij China had de beving een magnitude van 6,5. Bewoners verlieten in paniek de trillende gebouwen en trokken de straten op.

Bron: BELGA

Het epicentrum bevond zich 22,7 kilometer ten zuiden van het oostelijke district Yilan, op een diepte van 66,8 kilometer. De beving was op heel het eiland voelbaar. De aardbeving werd geregistreerd om 13.11 uur lokale tijd (7.11 uur). Al snel volgde een naschok met een magnitude van 5,4. Volgens de Amerikaanse geologische dienst had de eerste beving een magnitude van 6.

In de hoofdstad Taipei legden de autoriteiten het metroverkeer stil. In heel de stad waren sirenes hoorbaar. Volgens een journalist van het Franse persbureau AFP voelde het aan als de zwaarste beving tot nu toe dit jaar. De schok zou zowat 10 seconden geduurd hebben.

Er is niet onmiddellijk melding gemaakt van ernstige schade of fysiek leed.

Taiwan heeft vaker af te rekenen met aardbevingen. Het land bevindt zich op de scheiding van twee tektonische platen. Zo vielen in 2018 17 doden en 300 gewonden bij een beving met magnitude van 6,4 nabij Hualien. De zwaarste aardbeving ooit had er een magnitude van 7,6 in september 1999. Toen lieten zowat 2.400 mensen het leven bij de zwaarste natuurramp ooit in de geschiedenis van Taiwan.

LEES OOK

Nu in het nieuws