Nicky Degrendele niet naar halve finales keirin op WK in Roubaix: “Goede benen maar rotloting”

 ©  BELGA

Nicky Degrendele (25) heeft zich op het WK baanwielrennen in het Franse Roubaix niet kunnen plaatsen voor de halve finales in het keirin.

Werner Bourlez in Roubaix

Degrendele werd in de eerste ronde derde na de Colombiaanse Martha Bayona en de Duitse Lea Sophie Friedrich. Alleen de eerste twee gaan rechtstreeks door naar de halve finales, de rest moet naar de herkansingen. Degrendele werd daarin uitgeloot tegen de Poolse Urszula Los en de Canadese Kelsey Mitchell. Tegen die laatste, olympisch kampioene sprint, was geen kruit gewassen. Degrendele dus niet naar de halve finales, want alleen de winnares mocht door.

“Ik ben enorm ontgoocheld want ik had echt zeer goede benen”, reageerde Degrendele. “Maar ik heb twee keer de zwaarste loting. Zo jammer. Maar ik ga de moed niet verliezen, moet het positieve onthouden en werken naar de toekomst. Ik ga met mijn coach alles goed analyseren en dan bekijken hoe we het verder aanpakken.”

Degrendele werd in 2018 in Apeldoorn wereldkampioene maar daarna ging het bergaf en kon ze zich niet plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Twee weken geleden werd ze wel vijfde op het EK in Grenchen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten