Er staat in Zonhoven opnieuw geen maat op Denise Betsema: “Eindelijk mag ik die wereldbekertrui aantrekken”

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2

Denise Betsema is ‘on fire’. Na haar zege gisteren in Ruddervoorde stond er ook in de zandbak van Zandhoven geen maat op de Texelse. De kopvrouw van Pauwels Sauzen - Bingoal is meteen ook de nieuwe leider in de Wereldbeker. De top zeven kleurde volledig Nederlands.

Guy Van Den Langenbergh

Enkel de 19-jarige Puck Pieterse was in staat om voor enig weerwerk te zorgen. Maar toen de jonge Nederlandse net voor half koers definitief haar motor opbrandde, reed Betsema onbedreigd naar de zege.

Lucinda Brand kwam duidelijk beter voor de dag dan een dag eerder en finishte uiteindelijk op een behoorlijke tweede plaats. Verder was het vooral uitkijken naar de terugkeer van Ceylin Alvarado. De Europees kampioene moest als gevolg van het forfait in de VS starten vanop de derde rij. Alvarado bewees meteen de goede conditie beet te hebben want knokte zich vrij snel naar de kop van de wedstrijd. Het podium leek net buiten schot te blijven maar in de slotronde knokte Alvarado zich alsnog voorbij Puck Pieterse, een resultaat waarmee de ex-wereldkampioene meer dan vrede kon nemen.

 

 ©  BELGA

“Voor het eerst mag ik genieten in die wereldbekertrui”

Denise Betsema heeft in de stand van de Wereldbeker 125 punten achter haar naam staan en dat zijn er welgeteld drie meer dan haar naaste concurrente, wereldkampioene Lucinda Brand

“Men zegt steeds dat het er allemaal uitziet alsof het zo gemakkelijk gaat bij mij. Dat kan ik echter tegenspreken. Ik voelde vandaag de cross van gisteren in Ruddervoorde zeker nog in de benen. Het parcours hier in Zonhoven levert weinig mogelijkheden tot recuperatie op. De rechte stroken zijn ook nog eens technisch en daar moet je dan ook diep gaan om je tempo te behouden. Hierdoor blijft de hartslag steevast hoog en dat gedurende de hele wedstrijd. Maar winnen hier is altijd super mooi. Deze cross heeft bovendien een immense uitstraling”, verduidelijkte Betsema.

Door haar zege neemt Denise Betsema ook de leiding in de stand van de wereldbeker over en mag ze volgende zondag in Overijse met de wit-rode leiderstrui aan de slag. “Dat is ook voor het eerst in mijn carrière. Daar ga ik zeker heel hard van genieten. Ik wil die positie ook zo lang mogelijk behouden. De conditie is top en zo begin ik ook al een beetje te denken aan het Europees kampioenschap dat eraan komt begin november. Ik heb het echt wel naar mijn zin nu.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten