Politieman raakt gewond bij achtervolging van autodief in Sint-Gillis

Themabeeld 

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De man die afgelopen zaterdag een inspecteur van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene verwondde, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De politie-inspecteur was gewond geraakt toen hij in Sint-Gillis een autodief wilde tegenhouden. Die gooide daarop een vloeistof, waarschijnlijk ammoniak, in het gezicht van de inspecteur, maar kon nadien opgepakt worden.

jvhBron: BELGA

Het incident vond zaterdagochtend plaats toen de inspecteur op weg was naar zijn werk. Onderweg merkte hij in Sint-Gillis een verdachte persoon op, die vermoedelijk een auto probeerde te stelen. De inspecteur probeerde de verdachte tegen te houden, maar raakte daarbij gewond. “Onze ploegen waren op dat moment in aantocht”, zegt Sarah Frederickx van de zone Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst). “Toen de man tussenbeide is gekomen, is hij inderdaad gewond geraakt.”

“De verdachte kon worden opgepakt en werd inmiddels door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst”, zegt Brussels parketwoordvoerder Martin François. “Hij wordt verdacht van poging diefstal, met geweld of bedreigingen om zijn vlucht te verzekeren, bij nacht, door gebruik van giftige stoffen, poging diefstal door middel van braak en heling.”

De man verschijnt later deze week voor de raadkamer, die zal oordelen over zijn verdere voorlopige hechtenis.

LEES OOK

Nu in het nieuws