Britse regering maakt 6 miljard pond vrij om wachtlijsten in zorg weg te werken

 

 ©  AFP

De Britse regering wil met extra investeringen de grote achterstand aan medische behandelingen en operaties wegwerken. “Wij willen de gezondheidszorg weer op de rails krijgen en ervoor zorgen dat niemand hoeft te wachten op belangrijke tests of behandelingen”, aldus minister van Financiën Rishi Sunak in een verklaring. Woensdag zal de Britse regering haar begrotingsplannen bekendmaken.

jvhBron: BELGA

In totaal voorziet de regering 6 miljard pond (7,1 miljard euro) voor nieuwe diagnostische centra en verdere moderniseringen, zodat aanzienlijk meer onderzoeken en behandelingen kunnen plaatsvinden. Meer dan een derde van de aangekondigde middelen zal gaan naar nieuwe technologieën en systemen die data gebruiken om de efficiëntie en de veiligheid van de dienst te verbeteren.

Door de coronacrisis lopen de wachtlijsten voor behandelingen en operaties op. De ziekenhuisvereniging NHS Providers is tevreden met de aangekondigde investeringen, maar wijst erop dat ze het enorme personeelstekort niet zullen oplossen.

Ondertussen stijgen de besmettingscijfers in het Verenigd Koninkrijk opnieuw. Toch lijkt de regering geen strengere maatregelen te willen nemen.

LEES OOK

Nu in het nieuws