Krookcafé zoekt nieuwe uitbater: “Is meer dan koffie zetten en broodjes serveren”

Het café van de Gentse bibliotheek zoekt een nieuwe uitbater. 

Het café van de Gentse bibliotheek zoekt een nieuwe uitbater. ©  BELGA

Gent -

Het café van de Krook is al enkele weken gesloten. De bibliotheek zoekt een nieuwe uitbater, nadat de MTM-groep zich terugtrok. “We willen een inhoudelijk verhaal, dat past bij ons publiek en ons kan versterken.”

Max Dedulle

Het Krookcafé sloot de deuren aan het begin van de eerste lockdown, om pas in augustus van dit jaar opnieuw te openen. Maar nu is het lees- en eetcafé opnieuw gesloten, want de wegen scheiden tussen De Krook en horecagroep MTM, die de zaak uitbaatte.

“Ze willen zich meer toeleggen op het nachtleven en eventlocaties”, zegt Krist Biebauw, directeur van De Krook. De horecagroep heeft verder zaken als Ray (het glazen paviljoen naast de Sint-Niklaaskerk) en ZwartWit (nabij de Ghelamco Arena) in de portefeuille.

Momenteel loopt de zoektocht naar een nieuwe uitbater. “We gaan vooral op zoek naar een echte partner”, zegt Biebauw. “Iemand die met ons meedenkt, en meer doet dan enkel koffie zetten en broodjes serveren. Het zou bijvoorbeeld tof zijn als het café ook evenementen zou organiseren. We zoeken een inhoudelijk sterk verhaal, dat past bij de vele doelpublieken van De Krook.”

Tijdelijke uitbater

Opvallend: het gaat om een tijdelijk contract van een jaar. “Zie het als een ‘pop-up’, om snel verder te kunnen”, zegt de directeur. “Volgend jaar gaan we dan op zoek naar een permanente invulling voor een langere periode.”

Geïnteresseerden moesten vorige week deelnemen aan een verplicht plaatsbezoek. Wie nu pas interesse heeft, is er dus aan voor de moeite. Maar geen nood: volgend jaar, wanneer De Krook een permanente uitbater zoekt voor het café, volgt een nieuwe kans.

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent