“Benoot vertrekt bij Team DSM”

Tiesj Benoot.

Tiesj Benoot. © BELGA

Volgens Wielerflits wil Tiesj Benoot (27) zijn tot eind 2022 lopend contract bij Team DSM in onderling overleg verbreken. “Beide partijen zitten aan de tafel om vroegtijdig uit elkaar gaan”, schrijft de wielernieuwssite.

Benoot en Team DSM zijn onbereikbaar voor commentaar, maar volgens onze informatie is een vertrek momenteel niet aan de orde. Nochtans zijn de geruchten niet nieuw. Al tijdens de Tour dook dit nieuws op in het peloton, maar dat werd ons toen door Benoot en de Duits-Nederlandse ploeg formeel ontkend. Na de Tour leken de plooien glad gestreken.

Momenteel is Team DSM bezig aan de wedstrijdplanning voor 2022. Voorlopig nog met Benoot en Ilan Van Wilder (21). Die laatste gaf al in juni aan zijn doorlopend contract tot eind 2022 te willen verbreken, maar vond nog geen akkoord met Team DSM, dat de case Van Wilder ziet als een symbooldossier. Bij Lotto-Soudal houden ze maar wat graag de deur open voor Van Wilder. Stel dat Benoot toch nog vertrekt, lijken enkel rijke rondeploegen zoals Ineos-Grenadiers, Movistar, UAE en Bora-Hansgrohe een vangnet te kunnen bieden. (bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten