Vilvoorde voert Covid Safe Ticket in voor fitnesscentra

Themabeeld 

Themabeeld ©  BELGA

De stad Vilvoorde voert het Covid Safe Ticket in voor fitnesscentra. Dat meldt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). De nieuwe regel geldt alvast tot half januari.

jvhBron: BELGA

Bonte heeft gisteren een overleg met de gouverneur gehad, die heeft groen licht gegeven om het CST in te voeren. Bonte vaardigt een burgemeestersbesluit uit, op basis van de nieuwe gemeentewet. “Die zegt dat burgemeesters alle middelen mogen inzetten om pandemieën tegen te gaan. We hebben de juiste juridische basis gevonden.”

De belangrijkste reden om het CST in te voeren is de toestroom van Brusselaars in de Vilvoordse fitnesszaken. “Dat fenomeen zien we hier nu al. Niet-gevaccineerde Brusselaars komen hier sporten, omdat het in Brussel niet meer kan. Daarom voeren we het Covid Safe Ticket ook in Vilvoordse fitnesszaken in.” 

De coronapas is in Vilvoorde ook verplicht in het cultuurcentrum Het Bolwerk en in de Stadsfeestzaal. De horeca kan voorlopig nog zonder CST werken.

De regel treedt vandaag/dinsdag in werking, maar zal de eerstvolgende dagen nog niet streng gecontroleerd worden. “We geven de fitnesszaken de kans zich te organiseren.” Half januari zal de maatregel opnieuw geëvalueerd worden.

Wemmel

In de gemeente Wemmel wordt een “zachtere aanpak” gehanteerd, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL). Horecazaken kunnen de coronapas zelf invoeren indien ze dat willen, en worden in hun keuze ondersteund door de gemeente. “Als er zich problemen of een uitbraak voordoen, kan de gemeente het wel nog opleggen.” De regeling wordt dinsdag nog verder uitgewerkt, en gaat ten laatste woensdag in.

De gemeente Wemmel heeft één fitnesszaak op haar grondgebied. Die wordt vandaag bezocht en geëvalueerd. Organisatoren van evenementen moeten de gemeente waarschuwen van hun activiteit. Die screent het evenement en legt indien nodig het gebruik van de coronapas op. Bij evenementen die binnen doorgaan en waarop meer dan honderd personen aanwezig zijn, is dat het geval in Wemmel.

LEES OOK

Nu in het nieuws