Deadline gezet voor bewijslevering in proces tegen prins Andrew wegens seksueel misbruik

 

 ©  AP

Tegen midden juli volgend jaar moeten de getuigenissen onder ede in het proces tegen de Britse prins Andrew wegens seksueel misbruik zijn afgelegd. Dat heeft een Amerikaanse rechter beslist.

Bron: BELGA

Zowel de prins als de Amerikaanse Virginia Giuffre, die hem beschuldigde van seksueel misbruik, moeten vragen onder ede beantwoorden. Dat moet gebeuren op of voor 14 juli, aldus rechter Lewis Kaplan van het zuidelijke district van New York. De advocaten van beide partijen ondertekenden het bevel van de rechter voor de planning. 

Giuffre beschuldigt er prins Andrew van dat hij haar zo’n twintig jaar geleden als zeventienjarige meermaals seksueel misbruikt heeft. De klacht staat in verband met het misbruikschandaal rond de intussen gestorven Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein.

Giuffre zegt dat ze samen met tientallen anderen minderjarigen door Epstein en zijn ex-partner Ghislaine Maxwell als seksslavin ingezet werd. De 61-jarige prins Andrew ligt al jaren onder vuur wegens zijn vriendschap met Epstein. De prins vervult geen publieke functies meer. Hij ontkent de aantijgingen.

LEES OOK

Nu in het nieuws