De Croo voor Overlegcomité: “Geen enkele reden om activiteiten stop te zetten”

Er is geen enkele reden om onze activiteiten stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo dinsdagmiddag gezegd in de marge van een evenement in Brussel over de biofarma-industrie in België. “We moeten wel voorzichtiger zijn”, aldus De Croo, enkele uren voor de start van het Overlegcomité.

Bron: BELGA

De premier woonde dinsdagochtend een evenement bij van de biofarma-industrie. Nadien sprak hij enkele media toe en hij legde ook al verklaringen af over de maatregelen die het Overlegcomité dinsdagnamiddag zal bespreken om de opflakkerende coronapandemie opnieuw de kop in te drukken. 

De Croo gaf toe dat de de viruscirculatie toeneemt. “Dat wil zeggen dat we voorzichtig moeten zijn. Dat wil niet zeggen dat we activiteiten gaan stopzetten. Er is geen enkele reden om dat te doen. We kunnen nog steeds op restaurant gaan en we kunnen nog altijd naar de winkel gaan”, benadrukte de eerste minister.

Voorzichtiger zijn

Volgens De Croo moeten we voorzichter zijn. “Dat wil zeggen: meer gebruik van het mondmasker en voor bepaalde activiteiten zal het gebruik van het vaccinatiepaspoort nodig zijn.”

De premier benadrukte ook dat we “ons leven verder kunnen leven”. “Vaccinatie blijft onze beste bescherming. Van de totale populatie is vandaag 75 procent gevaccineerd. Maar er zijn nog steeds mensen die niet gevaccineerd zijn en die kunnen zichzelf beter beschermen én ook anderen beschermen door zich zo snel mogelijk te laten vaccineren.”

LEES OOK

Nu in het nieuws