Dries Van Gestel verlengt contract bij Team TotalEnergies: “De komst van Peter Sagan zal onze ploeg doen groeien”

 

 ©  Foto Marc Van Hecke

Dries Van Gestel (27) verdedigt ook in 2022 de kleuren van Team TotalEnergies. De Franse wielerploeg, die een procontinentale licentie heeft, bevestigde zijn contractverlenging dinsdag.

Jonas WithouckBron: BELGA

De 27-jarige Van Gestel heeft er zijn tweede seizoen in Franse loondienst opzitten. Daarvoor droeg hij vier jaar het shirt van Sport Vlaanderen na een debuut als stagiair bij Lotto Soudal. De Antwerpenaar behaalde zijn mooiste succes in 2017 met een ritzege in de Noorse Tour des Fjords. Hij werd toen ook tweede in het eindklassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Met deze verlenging krijg ik de kans mijn progressie verder te zetten”, zegt Van Gestel. “Het zit nog altijd in mijn achterhoofd dat ik in het shirt van dit team de armen in de lucht kan steken. De komst van een grote naam als Peter Sagan zal onze ploeg doen groeien, daar ben ik zeker van.”

Drievoudig wereldkampioen Sagan komt over van BORA-hansgrohe. De Slovaak tekende al eerder voor twee seizoenen bij het Franse team, dat dinsdag ook de contractverlengingen van de Fransen Julien Simon en Paul Ourselin bevestigde.

 

 ©  LAPRESSE

LEES OOK

Nu in het nieuws