Bedrijf in Ghelamco Arena sluit exclusieve deal met Anderlecht, Racing Genk en Charleroi

 

 ©  carlo coppejans

Gent -

Het Gentse evenementenbureau The Arena Group, met hoofdkantoor in de Ghelamco Arena, heeft een exclusieve deal gesloten met de besturen van Sporting Anderlecht, Racing Genk en Sporting Charleroi. Het gaat nu ook evenementen organiseren in die stadions. .

Arnout Cogen

Al sinds 2013 organiseert het bedrijf van CEO Michiel Vanderheyden business-to-business evenementen zoals seminaries, congressen en galerijen in de Ghelamco Arena, de thuishaven van KAA Gent. The Arena Group sloot recent exclusieve contracten om hetzelfde te doen in de stadions van Anderlecht, Genk en Charleroi.

“Op dagen dat er geen wedstrijden zijn, geven we zo een commerciële invulling aan onbenutte ruimte”, zegt Vanderheyden. “Behalve die bedrijfsevenementen organiseren we natuurlijk ook publieksevenementen zoals concerten, het project ‘voetbalgoden’ en de Sinterklaasdrive. Dankzij corona is onze creativiteit aangewakkerd en doen we nu zelfs proclamaties en beurzen.”

 

 ©  David Van Hecke

De stadions van Anderlecht, Genk en Charleroi zijn zorgvuldig gekozen. Ze liggen ver genoeg van elkaar zodat er geen interne concurrentie ontstaat. Met de extra stadions heeft The Arena Group nu driemaal zoveel werk maar dat schrikt hen niet af: “We zijn overtuigd van het potentieel. In de stadions vind je goed uitgeruste ruimtes, geventileerd met veel uitgangen en in de buurt van een parking of het openbaar vervoer.”

“Op niet-speeldagen staan er gemiddeld tien grote ruimtes leeg in de Ghelamco Arena, jaarlijks organiseren we zo’n 250 evenementen”, zegt Vanderheyden. Het potentieel is dus groot.

Meer info op de website

 

 ©  David Van Hecke

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent