Vakbond vreest voor agressie door klanten na herinvoering mondmaskers in winkels

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De christelijke bediendebond ACV Puls vreest dat de herinvoering van de mondmaskers in winkels meer frustratie en agressie van klanten zal veroorzaken. Dat meldt de vakbond dinsdagavond na afloop van het Overlegcomité.

Bron: BELGA

Uit een enquête van ACV Puls bleek dat maar liefst 80 procent van het winkelpersoneel verbale of zelfs fysieke agressie meemaakte in de winkel sinds de start van de coronacrisis. De vakbond vraagt dan ook met aandrang aan de werkgevers om de handgels terug te zetten voor de klanten en ook het ontsmetten van winkelkarren als prioriteit te zien. ‘“Toen de cijfers daalden, werden de extra medewerkers voor deze taken snel weggehaald, maar deze moeten nu terugkomen”, zegt Kristel Van Damme, retailverantwoordelijke bij ACV Puls. ACV Puls ijverde van bij het begin van de pandemie voor de verplichting van mondmaskers in winkels en blijft dat doen.

Handelsfederatie Comeos, dat de winkelketens vertegenwoordigt, rekent alvast op begrip bij de klanten naar aanleiding van de opnieuw ingevoerde mondmaskerplicht, “want onze winkelmedewerkers zullen dit in de praktijk moeten controleren”.

LEES OOK

Nu in het nieuws