Scheiding in ‘Thuis’: Peter en Femke gaan uit elkaar

“Ik denk dat we best scheiden.” De zin die niemand wilde horen, is maandagavond toch gevallen in Thuis. Na een bijna volledig seizoen spanningen en geruzie, lijkt Peter de knoop doorgehakt te hebben. Zijn wegen en die van zijn vrouw Femke lijken zich te scheiden.

Ze hebben hun portie ellende gehad, Peter (Geert Hunaerts) en Femke (Vanya Wellens). Voor ze samen in het huwelijksbootje stapten, waren ze immers al een paar keer uit elkaar gegaan. Op de koop toe verloren ze hun eerste zoontje Lucas bij een ongeval. Maar de band tussen het koppel leek er enkel sterker door te worden. Met de komst van hun tweede zoon Vic lachte het geluk hen weer toe.

Tot Peter afgelopen voorjaar een bommetje dropte. Nina (destijds gespeeld door Clara Cleymans, nu door Daisy Van Praet), met wie Peter tien jaar geleden een slippertje beging, stond ineens weer voor de deur. Bleek ze een dochter met Peter te hebben, Yasmine genaamd. Peter wist dat, maar hield het al die jaren verborgen.

Afgelopen seizoen werd de verloren tijd tussen vader en dochter ingehaald. Mooi, maar confronterend en allesbehalve gemakkelijk voor Femke. Zij zocht de steun op van Kobe (Reynout Dekimpe). Toen Peter hen kussend betrapte, was het voor de kijkers duidelijk. This is the end of the line.

Al probeerde het - sinds maandagavond - voormalige koppel het wel nog, voor hun zoontje. Gewoon eventjes een break, alles laten berusten. Maar na een kletterende ruzie waar de kleine Vic getuige van was, heeft Peter de knoop doorgehakt. Femke sprak hem alleszins niet tegen. Het begin van een pijnlijke periode voor wat na Frank en Simonneke misschien wel het meest geliefde koppel uit Thuis is? (dewo)

Aangeboden door onze partners

Lees ook