Google-moeder Alphabet overtreft verwachtingen met winst van 19 miljard

 ©  BELGAIMAGE

Google-moederbedrijf Alphabet heeft het derde kwartaal van dit jaar afgesloten met een winst van 18,9 miljard dollar (15,5 miljard euro), terwijl dat een jaar eerder 11,2 miljard dollar was. Alphabet verdiende vooral meer geld met zijn clouddiensten, terwijl ook de advertentie-inkomsten fors hoger uitvielen.

Bron: BELGA

Google is het middelpunt van online activiteiten met diensten zoals zijn zoekmachine, een advertentiemarktplaats, en YouTube, waarmee het bedrijf wereldwijd impact heeft. De omzet van het concern kwam in het derde kwartaal van dit jaar uit op 65,1 miljard dollar. Daarmee groeiden de opbrengsten op jaarbasis met 41 procent.

Naar verluidt hangt Google wel een nieuwe antitrustrechtszaak in de VS boven het hoofd over de macht van het bedrijf op de online advertentiemarkt.

Overigens is Alphabet niet op alle gebieden waar het actief is succesvol. Op de markt voor smartphones heeft het bedrijf het nog altijd moeilijk. In oktober lanceerde Google nieuwe Pixel 6-smartphones, waarmee het een nieuwe poging waagde om ook in die markt dominanter te worden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten