Vliegverkeer op luchthaven van Soedanese hoofdstad Khartoem wordt later op de dag hernomen

 

 ©  AP

Het luchtverkeer van en naar de luchthaven van Khartoem zal woensdag om 16 uur hervat worden. Dat meldt de directeur van de burgerluchtvaart, Ibrahim Adlane. Een dag eerder kondigde Adlane nog aan dat de vluchten tot 30 oktober opgeschort zouden worden. Hij verklaarde niet waarom die beslissing nu wordt omgedraaid.

jvhBron: BELGA

De luchthaven bevindt zich in het centrum van Khartoem, waar betogers verschillende wegen hebben geblokkeerd met stenen en verbrande banden. Woensdag kwamen er voor de derde dag op rij manifestanten op straat om te betogen tegen de staatsgreep door het Soedanese leger.

LEES OOK. Liever een militaire coup dan een democratie: het leger probeert de macht te grijpen in Soedan, en lijkt deze keer te slagen (+)

Die vond maandagochtend plaats. Premier Abdallah Hamdok werd door onbekende mannen gearresteerd en naar een onbekende bestemming gebracht. De hoogste militaire vertegenwoordiger, generaal Abdel Fattah al-Burhan, kondigde daarop de ontbinding van de overgangsregering aan. In het hele land is de noodtoestand afgekondigd.

Ondertussen is Hamdok opnieuw thuis. Hij wordt bewaakt, en het is niet duidelijk of hij zich vrij mag bewegen.

LEES OOK

Nu in het nieuws