Gentse universiteit kapt bomen in Zwijnaarde: “Op lange termijn komen er bomen bij”

 

 ©  IF

Zwijnaarde -

De Gentse universiteit is in het technologiepark van Zwijnaarde heel wat bomen aan het kappen. Dat zorgt voor bezorgdheid bij gebruikers van de site.

Sander Luyten

Bij verschillende bedrijven in het technologiepark keken medewerkers deze week bezorgd door het raam. Arbeiders zijn op het terrein bezig met bomen te kappen. Maar, UGent-woordvoerster Stephanie Lenoir stelt gerust: “Het gaat om wegenwerken die de campus aangenamer en veiliger moet maken voor fietsers en voetgangers”.

Concreet worden bepaalde bosstroken uitgedund. “De bomen die worden gerooid zijn voornamelijk exoten die hier eigenlijk niet thuishoren, zoals de Amerikaanse vogelkers”, zegt Lenoir. “Bedoeling is om een fiets- en wandelpad te maken tussen de bomen. Op de open plekken komen picknicktafels.

Groener

De werken zouden twee jaar duren. Lenoir benadrukt nog dat er over een termijn van drie jaar 10.000 vierkante meter aan extra bomen wordt aangeplant op de site: “Het zal hier dus op lange termijn alleen maar groener worden”.

Bomen kappen is een gevoelig onderwerp binnen de UGent. Zo is er al een hele tijd protest tegen de plannen van de universiteit om aan de De Pintelaan een bosje te kappen om plaats te creëren voor een nieuwe studentenhome.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent