Brusselse politie vindt 56 gestolen fietsen terug in Sint-Jans-Molenbeek

Themabeeld 

Themabeeld ©  Marc Gysens

De lokale politie van de zone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) heeft vorige week dinsdag twee mannen opgepakt die een fiets probeerden te stelen. Die arrestatie leidde vervolgens tot de vondst van in totaal 56 gestolen rijwielen. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

jvhBron: BELGA

Een patrouille van de dienst Interventies van de politiezone Brussel-West betrapte het tweetal toen ze in Sint-Jans-Molenbeek een fiets aan het inladen waren in een bestelwagen. Toen de agenten vervolgens het voertuig doorzochten, troffen ze nog twee gestolen fietsen aan, naast een hoop gereedschap en verschillende hangsloten.

De politie voerde daarop huiszoekingen uit bij de twee verdachten en stootte daar op nog eens 54 gestolen fietsen en een elektrische step. De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket.

“De fietsen worden momenteel gestald in het Centraal commissariaat van de Briefdragerstraat te Sint-Jans-Molenbeek”, klinkt het bij de politie Brussel West. “De eigenaars worden momenteel geïdentificeerd. De foto’s van de fietsen zullen binnenkort op de Facebookpagina van de politiezone worden gezet. Om daar toegang tot te krijgen volstaat het om @zpz5340 in te geven in de zoekbalk.”

Mensen die hun fiets of de elektrische step herkennen, zullen contact kunnen opnemen met de dienst die in de facebookpost zal vermeld worden. Ze zullen wel een eigendomsbewijs van de fiets moeten kunnen voorleggen.

“De niet opgehaalde fietsen zullen, volgens de gebruikelijke procedure, opgehaald worden door de vzw Cyclo en de foto’s zullen eveneens op de Facebooksite mybike.brussels worden geplaatst”, aldus nog de politie. “Wij maken van de gelegenheid gebruik om iedereen te herinneren aan het belang van het registreren van een fiets/ step zodat deze bij verlies of diefstal gemakkelijk herkenbaar is door een sticker met serienummer op de fiets.”

LEES OOK

Nu in het nieuws