MIVB vindt staking ACLVB “totaal onverantwoord in coronatijden”

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGA

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB betreurt dat de liberale vakbond ACLVB sinds woensdagochtend met haar staking voor een verminderde frequentie op de vier metrolijnen zorgt. “Totaal onverantwoord in coronatijden”, stelt de MIVB, want nu is er net nood aan voldoende plaats op de metro om de afstandregels te kunnen respecteren. Er is woensdag nog overleg tussen directie en vakbond.

jvhBron: BELGA

“De ontmoeting van vandaag zal voornamelijk dienen om te luisteren naar de eisen van de liberale vakbond, want die zijn op dit ogenblik niet duidelijk”, stelt MIVB-woordvoerster An Van hamme. Vakbond ACLVB klaagt met de staking de werkdruk en de gevolgen van het hoge absenteïsme aan, terwijl de vakbond ook vindt dat het rijdend materiaal niet aan de juiste kwaliteitseisen voldoet.

“De deur van de directie is altijd open gebleven, benadrukt de MIVB. “Er worden punten in gemeenschappelijk vakbondsfront besproken. Zo was er maandag nog een vergadering met de sociaal bemiddelaar om een CAO te tekenen over de zware beroepen en een nieuwe afspraak staat daarover gepland op vrijdag.”

De christelijke en socialistische vakbonden ACV en ACOD hebben intussen laten weten dat ze afstand nemen van de actie van het ACLVB. Het bus -en tramverkeer is niet verstoord, maar op het metronet rijdt ongeveer één metro op twee.

LEES OOK

Nu in het nieuws