Bekroond Gents restaurant sluit na zeven jaar de deuren: “Waren net hip genoeg, maar ook weer niet té”

Chef Lore Moerman opende Bodo in 2015. (archiefbeeld) 

Chef Lore Moerman opende Bodo in 2015. (archiefbeeld) ©  fvv

Gent -

Geen bitterballen, puree of bouillabaisse meer in de Burgstraat. Restaurant Bodo, aan het Gravensteen, sluit in januari na zeven jaar de deuren. Dat maakte chef Lore Moerman zelf bekend via Facebook. Ze richt zich vanaf nu enkel nog op haar nieuwe eetcafé in de Sint-Salvatorstraat.

Max Dedulle

Nee, Bodo is niet failliet, stelt chef Lore Moerman ons meteen gerust. “En er is al helemaal geen Mexicaans culinair kartel dat ons coq-au-vin-recept wil achterhalen, waardoor we ergens een nieuw leven moeten beginnen.” Het is simpelweg tijd voor iets anders.

En iets anders, dat vind je in de Sint-Salvatorstraat. Vorig jaar opende Lore daar eetcafé The Wan & Only, dat vooral bekend staat om zijn mosselen met friet. “Voortaan kan je ook daar het Bodo-gevoel opsnuiven”, verzekert de chef.

Trouw aan bouillabaisse

Bodo opende in 2015 en werd een jaar later al opgenomen in de ‘Bib Gourmands’ van Michelin. Die lijst bekroont de Belgische restaurants met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Moerman houdt “enkel mooie herinneringen” over aan Bodo, schrijft ze. “We waren net hip genoeg, maar ook weer niet té. Gul met de natuurwijn, maar nooit peperbollen of lavendel in onze gin-tonics gedraaid. En we zijn altijd trouw gebleven aan gehakt, bouillabaisse en puree.”

Vrijdag 7 januari 2022 is de laatste avond voor het restaurant. Wie nog eens wil proeven van de puree, reserveert best een tafeltje. De toekomst van het pand in de Burgstraat is voorlopig onduidelijk.

Bodo.gent

LEES OOK:Volkscafé De Wan is nu eetcafé The Wan & Only: “Gewoon een pint drinken kan nog altijd”

LEES OOK

Nu in het nieuws