Moeder en haar vriend gearresteerd nadat drie verwaarloosde jongens jaar lang naast vermoorde broertje leven

De moeder van drie minderjarige jongens uit de Amerikaanse stad Houston en haar vriend zijn opgepakt door de politie nadat agenten hadden vastgesteld dat de drie broers al een jaar lang naast hun overleden broer leefden in hun appartement. De man wordt ervan verdacht het achtjarige kind gedood te hebben.

gjsBron: abc news

De oudste van de drie kinderen - 15, 10 en 7 jaar oud - pleegde zondagnamiddag een hallucinant telefoontje naar de politie in Houston in de Amerikaanse staat Texas. Zijn broertje van acht jaar was al een jaar dood en zijn lichaam ligt sindsdien in hun appartement, zo vertelde hij.

De agenten gingen meteen ter plaatse en troffen drie broertjes aan en de resten van hun broertje. “Het heeft er alle schijn van dat de lichamelijke resten daar al lange tijd lagen”, zei sheriff Ed Gonzalez. De jongens waren achtergelaten door hun ouders, zo lijkt het. “Ze zorgden voor elkaar. De oudste nam de zorg voor zijn twee jongere broers op zich”, zo klonk het. Of een van de drie broers naar school ging, is onduidelijk.

Ondervoed

Wel duidelijk is dat de drie verwaarloosd waren. Ze waren ondervoed en hadden fysieke verwondingen, zo maakt de politie bekend. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht en worden daar behandeld. De moeder van de kinderen en haar vriend zijn intussen verhoord. Wat dat opgeleverd heeft, is niet duidelijk.

Na een zoektocht konden woensdag de 35-jarige moeder van de jongens en haar vriend opgepakt worden. De vrouw wordt verdacht van verwondingen aan kinderen door verwaarlozing en bewijs verstoppen. Haar 31-jarige vriend wordt aangeklaagd voor de moord op de jongen, die acht jaar was toen hij in 2020 stierf, zo zegt de sheriff. Ze zitten allebei in hechtenis in afwachting van verdere tenlasteleggingen en een uiteindelijke rechtszaak.

Nu in het nieuws