Gentse winkels en horeca maken slechte beurt tijdens grote politiecontrole

 
Gent -

De Gentse politie heeft vorig weekend 58 winkels en horecazaken gecontroleerd. Onder meer hun vergunningen, de veiligheid en de sociale regelgeving werden gecheckt. Opmerkelijk: slechts tien van de 58 zaken waren helemaal in orde.

Max Dedulle

Voor de controles sloeg de Gentse politie de handen in elkaar met onder meer de Brandweerzone Centrum, de FOD Financiën en de FOD Volksgezondheid. Onder meer de (brand)veiligheid, hygiëne en prijsaanduidingen werden gecontroleerd, maar ook de vergunningen om alcohol en rookwaren te verkopen.

Het resultaat: slechts bij 10 van de 58 gecontroleerde zaken werden geen overtredingen vastgesteld. De 48 overige zaken kregen in sommige gevallen een waarschuwing, maar er werden ook pv’s opgesteld en zaken in beslag genomen. Hier en daar moesten ook etenswaren worden vernietigd.

Om privacyredenen geeft de Gentse politie niet mee welke zaken werden gecontroleerd. Het ging om horecazaken, dag- en nachtwinkels en shishabars, maar er waren ook twee kapperszaken, een slagerij en een callcenter bij. De keuze gebeurde onder meer op basis van signalen van externe partners, maar er waren ook heel wat zaken bij waar eerder problemen of inbreuken waren.

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent